Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Overzicht van projecten

Bekijk hier een overzicht van de projecten waar het lectoraat Design methoden in Food aan werkt.

 • Project AUTO model
  Op basis van design methoden simpele en werkende design tools ontwikkelen en testen 

 • Project Ontwikkeling verleidingsmodel
  Nieuwe design methoden ontwikkelen gericht op positieve verleiding van ‘zinvolle’ innovaties, gebruikmakend van bestaande kennis in Nederland over nudging en verleiden 

 • Project 3D-printen in de zorg
  Werken aan innovatieprojecten met betrekking tot oude versus nieuwe methoden om betekenisvolle innovaties tot stand te brengen voor consumenten. De focus ligt daarbij op gezondheid, duurzaamheid of sociale aspecten, waarbij nieuwe technologieën en/of ingrediënten samenkomen.

Lector Design methoden in Food

Antien Zuidberg

Lector Design methoden in Food


E: a.zuidberg@has.nl

Actueel

 • Onderzoek upcycling voedselverspilling binnen Upcycling Food Waste Project

  Etensrestenfeestjes, zero waste apps, voedseldeelinitiatieven, korte en lange documentaires, eindeloze media- en sociale mediacampagnes - het lijkt erop dat de wereld eindelijk wakker geworden is. Terwijl bijna een miljard mensen iedere dag hongerlijden, wordt meer dan 30% van de voedselproductie wereldwijd verspild, dat niet alleen oneigenlijk gebruik van hulpbronnen is, maar ook ernstige gevolgen heeft voor de klimaatverandering. Voedselverspilling is het domste probleem van de wereld en nu we ons dit hebben gerealiseerd, veranderen steeds meer mensen hun dagelijkse gewoontes om tot een oplossing van dit probleem te komen.

  Lees meer

 • Cursus Conceptontwikkeling Food

  Klaar om geïnspireerd te worden? De consument is op zoek naar betekenis. Enkel een goed product is niet meer voldoende. Om de consument te overtuigen tot een aankoop moet je een goed verhaal (een visie) hebben en toegevoegde waarde kunnen creëren. Wie een nieuw product in de markt wil zetten, moet dus innovatief én creatief zijn. De cursus Conceptontwikkeling Food helpt je een handje. Aan de hand van het Food Innovation conceptontwikkelingsmodel gaan we stap voor stap aan de slag. Dit doen we in ons eigen Design Creation Centre op de HAS Hogeschool in 's-Hertogenbosch.

  Lees meer