Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Projecten Nieuwe Teeltsystemen

HAS Klimaatkamer

Dit zijn enkele Topprojecten waar het lectoraat Nieuwe Teeltsystemen aan werkt of heeft gewerkt:

 1. Scout (afgerond project). Zoektocht naar en ontwikkeling van sensoren die bij en aan planten kunnen meten. Contactpersoon Judith van de Mortel.
 2. Next Garden – projecten in het tuinbouwgebied Bergerden. Verschillende projecten om innovaties in het gebied te stimuleren. Afgeronde projecten op het gebied van LED-belichting in kuipplanten en freesia. Lopend project Next Garden Ingredient Farm voor de introductie van nieuwe gewassen als zwarte peper en kurkuma. Contactpersoon Erik Janssen.
 3. GROW!-project op gebied van sensorontwikkeling met data in de cloud voor meten rondom de plant (licht, CO2, temperatuur, luchtvochtigheid bovengronds en EC, pH, Ca en K ondergronds) in combinatie met het maken van modellen voor productie en ziekte/plaagontwikkeling. Contactpersoon Janneke Grit.
 4. Het Nieuwe Telen: Gas erop! Gezamenlijk groen MBO-HBO-WO project om het nieuwe telen vanuit daarop beter ingericht onderwijs naar de praktijk te ondersteunen. Contactpersoon Jasper den Besten
 • BrightBox in Venlo: onderzoek naar daglichtloos telen

  Sinds begin 2015 doen HAS Hogeschool, Botany en Philips Horticulture LED Solutions samen onderzoek naar meerlagenteelt in een hypermoderne tuinbouwfaciliteit: BrightBox. In het centrum kunnen alle factoren die de groei van een plant bepalen gestuurd worden.
  Jongen in een BrightBox bij teelt

  Lees meer

 • SCOUT: hogescholen werken samen aan sensortechnologie tomatenteelt

  Binnen het project SCOUT (Sensoric data Catching Of highly Useful Terabytes) gaan verschillende hogescholen met vragen over sensortechnologie in de plantenteelt aan de slag en richten zich daarbij specifiek op de tomatenteelt. Judith van de Mortel is vanuit HAS Hogeschool als inhoudsexpert bij het project betrokken.
  vrouw met tomatenplanten in violet licht

  Lees meer

Deel deze pagina