Digitale kennissessie over bodem, biodiversiteit, natuurinclusieve landbouw en klimaatrobuuste landschappen

- …
- HAS Organisatie
- Actualiteit
- Agenda
- Digitale kennissessie over bodem, biodiversiteit, natuurinclusieve landbouw en klimaatrobuuste landschappen
HAS Hogeschool organiseert op maandag 4 juli in samenwerking met Provincie Noord-Brabant een digitale kennissessie over bodem, biodiversiteit, natuurinclusieve landbouw en klimaatrobuuste landschappen.
Vier belangrijke en actuele thema’s waaraan HAS Hogeschool door middel van praktijkgericht onderzoek een bijdrage levert. Deze digitale kennissessie wordt live opgenomen in de studio op het provinciehuis van Provincie Noord-Brabant. We nodigen je van harte uit om hier digitaal aan deel te nemen.
PROGRAMMA
14.00 uur Welkom en opening
Dagvoorzitter Marjo Baeten, HAS Hogeschool, Patricia de Cocq, directeur cluster Natuur & Leefomgeving, HAS Hogeschool en Elies Lemkes-Straver, gedeputeerde Landbouw, Voedsel, Bodem en Brede welvaart, Provincie Noord-Brabant
14.15 uur Gezonde plant op een vitale en duurzame bodem, lector Judith van de Mortel
Bodem is het fundament voor een duurzame toekomst!
14.35 uur Innovatieve Biomonitoring, lector Margje Voeten H
Herstel van biodiversiteit is noodzakelijk voor een gezonde en duurzame leefomgeving, maar hoe effectief zijn de maatregelen?
14.55 uur Verdienvermogen voor natuurinclusieve landbouw, lector Daan Groot
Hoe kan een nieuw samenspel tussen overheid, boeren, markt en keten leiden tot een natuurinclusieve landbouw met een gezond verdienvermogen.
15.15 uur Klimaatrobuuste landschappen, lector Ellen Weerman.
Veerkrachtige, klimaatrobuuste landschappen: kansen voor herstel biodiversiteit, waterkwaliteit en verbindingen landbouw-natuur.
15.25 uur Afsluiting en uitnodiging verdiepende bijeenkomsten
15.30 uur Einde bijeenkomst
Deze middag wordt gezamenlijk georganiseerd door de lectoraten Innovatieve Biomonitoring, Gezonde plant op een vitale en duurzame bodem, Klimaatrobuuste landschappen en Verdienvermogen voor natuurinclusieve landbouw. Aan de hand van deze onderzoeksprogramma’s legt HAS Hogeschool op maatschappelijk relevante thema’s de verbinding tussen onderwijs, beroepspraktijk en praktijkgericht onderzoek. Tijdens deze middag komen ook studenten aan bod die binnen deze onderzoeksprogramma’s relevant onderzoek hebben gedaan.