Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Webinar Groenbeheer? Laat je leiden door ambitie!

Natuur met deur die opent naar groen gras

Meer weten over leefomgeving en groenbeheer? Op 1 april 2021 van 9.30 uur tot 11.00 uur bieden we de gratis webinar 'Groenbeheer? Laat je leiden door ambitie!' aan, in samenwerking met Neienhuijsen Openbare Ruimte.

De leefomgeving staat voor complexe uitdagingen : een veranderend klimaat, de bijdrage aan een gezonde samenleving, de verdichting van steden. De openbare ruimte is de plek bij uitstek waar deze uitdagingen zich manifesteren. Tegelijkertijd kan de openbare ruimte een pallet aan oplossingen bieden. Opgaves worden abstracter en de aanpak vraagt om wendbaarheid en flexibiliteit van alle betrokken partijen. We koersen af op een nieuwe manier van groenbeheer, gestuurd vanuit ambities. Maar hoe organiseer je dat? Hoe weet je met welke ambitie je het meeste rendement uit de openbare ruimte haalt? En hoe vertaal je deze ambities concreet in je dagelijks beheer? En durf je het beheer aan te besteden met een programma van ambities, oftewel de RCC methodiek?

Community of Practice

Mede dankzij 5 jaar intensief kennisdelen met gemeenten, aannemers, adviesbureaus en de provincie binnen een Community of Practice (CoP) ziet HAS Hogeschool dat de tijd rijp is om deze nieuwe kijk op groenbeheer echt in de praktijk te gaan brengen. Dit gratis webinar is bedoeld voor iedereen die net als wij kansen ziet of nieuwsgierig is naar de mogelijkheden. Laat je inspireren en deel  je eigen ideeën tijdens dit interactieve webinar. Hierin geven we ook een doorkijkje naar de trajecten die we de komende periode nog zullen uitrollen, waarin vele vormen van samenwerking mogelijk zijn.

Deskundigheid Eef Neienhuijsen

Het webinar is opgezet in samenwerking met Neienhuijsen Open Ruimte. Gastdocent Eef Neienhuijsen is een partner met veel ervaring op het gebied van de integratie van thema’s als duurzaamheid en circulariteit in werkprocessen. Ook is hij een voorloper op het gebied van nieuwe contractvormen waaronder de RCC constructie.

Webinar Groenbeheer

Datum

Donderdag 1 april 2021

Tijd

09.30 uur - 11.00 uur

Locatie

Online

Aanmelden Webinar Groenbeheer

Meer weten over groenbeheer?

 • Workshop Sturen op ambitie

  De leefomgeving staat voor complexe uitdagingen: een veranderend klimaat, de bijdrage aan een gezonde samenleving, de verdichting van steden. En waar komen deze ontwikkelingen meer samen dan in de openbare ruimte. Dit is misschien wel de plek bij uitstek waar deze uitdagingen het duidelijkst gemanifesteerd worden. Maar kan ik überhaupt met mijn areaal bijdragen aan mogelijke oplossingen hiervoor? En hoe dan?
  Een park met mensen - Workshop Sturen op ambitie

  Lees meer

 • Community of Practice: sturen op maximaal maatschappelijk rendement

  HAS Hogeschool, gemeenten, aannemers, adviesbureaus en de provincie Noord-Brabant werken sinds 5 jaar binnen een Community of Practice (CoP) samen aan vraagstukken op het gebied van het beheer van de openbare ruimte. Om deze kennis breed met het werkveld te delen, is er een whitepaper opgesteld en wordt er een gratis webinar + workshopreeks gehouden.
  professionals in een business meeting

  Lees meer

 • Alumnus Stefan Scheeve past Methodiek Maatschappelijk Beheer toe bij Gemeente Deurne

  Stefan Scheeve is ruim een jaar geleden afgestudeerd aan de opleiding Management van de Leefomgeving bij HAS Hogeschool. Zijn afstudeeropdracht deed hij via de Community of Practice (CoP) waarin HAS Hogeschool, gemeenten, aannemers, adviesbureaus en de provincie Noord-Brabant samenwerken aan vraagstukken op het gebied van het beheer van de openbare ruimte. De daar ontwikkelde Methodiek Maatschappelijk Beheer past hij nu toe in zijn werk als junior projectleider bij de Gemeente Deurne.
  Stefan Scheeve

  Lees meer