Ontwikkelingen in sportvelden- en golfbanenbeheer
Of het nu gaat om een golfbaan of een grasmat in een voetbalstadion waarop gespeeld wordt de kwaliteit moet voor al deze doeleinden hoog zijn. Of zoals Joep Cranenbroe...
22 juni 2022

Of het nu gaat om een golfbaan of een grasmat in een voetbalstadion waarop gespeeld wordt de kwaliteit moet voor al deze doeleinden hoog zijn. Of zoals Joep Cranenbroe...
22 juni 2022
“Je hebt een idee maar je weet helemaal niet of de wereld zo is als jij bedacht hebt. Om dat te ontdekken ga je de markt op, je gaat naar buiten op ontdekkingsreis.”
16 mei 2022
Docentonderzoeker Leon van Kouwen van HAS Hogeschool is begin dit jaar via de Promotiebeurs voor Leraren van het NWO met een promotietraject gestart gericht op de wate...
28 april 2022
Antien Zuidberg startte 3 jaar geleden bij HAS Hogeschool met haar lectoraat ‘Design methoden in Food’. Ze onderzocht in die periode allerlei design methoden op het ge...
22 oktober 2021
Het komt regelmatig voor dat een docentonderzoeker van HAS Hogeschool de Promotiebeurs voor Leraren van het NWO toegekend krijgt. De beurs stimuleert hen zichzelf verd...
09 september 2021
Als iemand het lef heeft om het verschil te maken in de branche, dan is het Youri Timmermans (25). De ondernemende student wint met trots de Frans van Leijden Award en...
02 september 2021
Bij het cluster Leefomgeving & Natuur van HAS Hogeschool liep de afgelopen maanden een experimenteel project gericht op studentenbinding. Binnen het project organiseer...
02 september 2021
Directeur Godfried Hijl heeft sinds 1 juni 2021 HAS Hogeschool verlaten, na een 40-jarige carrière bij onze mooie onderwijsinstelling. In dit interview blikt Godfried...
02 september 2021
Bij HAS Hogeschool hebben we vorig studiejaar een onderzoek gedaan naar hoe we ons ondernemerschapsonderwijs kunnen verbeteren. Als vervolg op dit onderzoek brengen we...
20 april 2021
Zijn Virtual Reality (VR) en beleving als onderwijsinstrumenten tijdelijke gadgets of kunnen ze binnen HAS Hogeschool permanent toegevoegde waarde leveren aan onderwij...
19 april 2021
Een projectteam van de hbo-opleiding Applied Geo-Information Science van HAS Hogeschool heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan de doorontwikkeling van de opleiding....
19 maart 2021
Eind augustus vorig jaar ging de Engelstalige minor ‘Data science in Agrifood’ voor het eerst van start met 37 grotendeels HAS- en Avans-studenten. Op 28 januari werd...
15 maart 2021
Stefan Scheeve is ruim een jaar geleden afgestudeerd aan de opleiding Management van de Leefomgeving bij HAS Hogeschool. Zijn afstudeeropdracht deed hij via de Communi...
08 januari 2021
De opleiding Healthy Living van HAS Hogeschool in Venlo bestaat 1 jaar. Net als vorig jaar is de opleiding ook dit studiejaar weer met een volle klas gestart: 35 stude...
23 november 2020
Zeven jaar geleden werd binnen HAS Hogeschool HAS International Projects (HIP) in het leven geroepen als centraal coördinatiepunt voor internationale projecten. Inmidd...
09 november 2020
HAS Hogeschool doet er alles aan om ervoor te zorgen dat studenten tijdens de coronacrisis zo min mogelijk studievertraging oplopen. Zo werken veel studenten die hun s...
20 augustus 2020
In februari startten bij HAS Hogeschool 210 beroepsopdrachten (BO’s), het grootste aantal dat ooit tegelijk begon. Toen de coronacrisis uitbrak, werd ál het onderwijs...
13 juli 2020
De cursus Zuiveltechnologie wordt al jaren met veel succes door tientalen cursisten doorlopen. Wat is nu de toegevoegde waarde van deze cursus voor iemand werkzaam in...
13 juli 2020
Goed opgeleide professionals zijn onmisbaar voor de innovatie en het succes in de groene sector. Hoe HAS Hogeschool daaraan bijdraagt? We spraken erover met Anouk van...
07 juli 2020
Toen begin maart de coronacrisis uitbrak, zijn we als HAS Hogeschool volledig overgestapt van fysiek naar online onderwijs. De enorme inzet en flexibiliteit van alle H...
07 juli 2020
HAS Hogeschool doet er alles aan om ervoor te zorgen dat studenten tijdens de coronacrisis zo min mogelijk studievertraging oplopen. Romy Baath werkt mee aan een onder...
07 juli 2020
HAS Hogeschool is afgelopen najaar een onderzoek gestart om te kijken hoe wij ons ondernemersonderwijs kunnen verbeteren. Uitgangspunt daarbij is de ‘leefwereld’ van d...
04 mei 2020
De leden voelen zich nauw verbonden met HAS Hogeschool, maar een gepaste afstand is noodzakelijk om de toezichthoudende taak goed te kunnen uitoefenen.
23 januari 2020
Janina Panning is 24 jaar oud, Duitse en net afgestudeerd aan de opleiding International Food & Agribusiness (IFA) op HAS Hogeschool. En sinds 1 oktober is ze gestart...
02 december 2019
Een interview met Stefan Hermsen, afstudeercoördinator Packaging & Design over de hbo bachelor opleiding Food innovation, specialisatie Packaging & design.
19 november 2019
ABAB Accountants en Adviseurs heeft een speciaal HAS CarrièrePad voor startende werknemers die hun opleiding volgden bij HAS Hogeschool.
21 oktober 2019
Inmiddels zijn lectoren Lenny van Erp (Precision Livestock Farming) en Antien Zuidberg (Design Methoden in Food) van HAS Hogeschool gelinkt aan de Engelse professoren...
03 september 2019
Marien de Bakker is docent bij HAS Hogeschool en is daarnaast gedetacheerd bij de GrowCampus als programmamanager bij het Datalab Agri-food. In die laatste functie ric...
04 juli 2019
Hoe ziet de toekomst van de Brabantse agrofood eruit? Een brandende vraag waar geen pasklaar antwoord op is. Want we kunnen nu eenmaal niet in de toekomst kijken en de...
17 juni 2019
HAS Hogeschool docent Maarten van Eeuwijk gaat halfjaarlijks een week naar de Egerton University in Kenia om docenten/coaches daar te trainen in ondernemerschaps- en c...
07 mei 2019
Het is stil op het erf van Hendrikx van de Laak in Lottum, een dorp vlakbij Venlo. Er staan enkele auto’s, dus gewerkt wordt er zeker, maar er is geen mens of dier te...
24 april 2019
Ondernemers kunnen in het kader van het programma LimburgAgrofood een kennistraject volgen en zich tijdens een korte cursus in een bepaald onderwerp verdiepen, hun ken...
16 april 2019
Afgelopen najaar werd bekend dat lector Daan Groot op nummer 75 staat in de 10e editie van de Duurzame 100 van Trouw. Hij stond al enkele jaren op de longlist en nu he...
14 februari 2019
September 2008. Maar liefst 66 studenten en 10 medewerkers starten met de nieuwe opleiding Toegepaste Biologie. Ze weten waar ze aan beginnen, zijn flexibel en durven...
01 februari 2019
Peter Korsten van Botany studeerde in 1993 af aan de opleiding Tuinbouw en akkerbouw bij HAS Hogeschool en richtte 15 jaar geleden Botany op, een bedrijf dat producten...
25 januari 2019
Na de indrukwekkende TED Talk van inmiddels oud-student Dominique Troisfontaine (Bedrijfskunde en agri-foodbusiness) 2 jaar geleden op TEDx Venlo en Martine van der Me...
27 november 2018
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brachten dinsdag 16 oktober 2018 een streekbezoek aan Schouwen-Duiveland en Tholen. Onze 3e jaars studenten Geo Media & Desi...
06 november 2018
HAS Alumnus Zef Soogelee heeft zijn eigen bedrijf in vleesrunderen, kerstbomen en accommodatieverhuur op natuurlijke wijze laten groeien op basis van afzet.
10 september 2018
Reinier Stoutjesdijk en Frank Vermue zitten beiden in het 4e en tevens laatste jaar van de opleiding Tuinbouw en akkerbouw aan HAS Hogeschool in Den Bosch. Die interes...
26 augustus 2018
De Bossche Bol, de Limburgse Vlaai en nu ook de Bergse Puddingkoek. Het team dat de derde- en vierdejaars activiteiten van HAS Hogeschool in de Zuidwestelijke Delta ve...
03 juli 2018
Stel je eens even een citroen voor: het is een zonnige, opvallende, vrolijke vrucht, glanzend met kleine ronde puntjes. De citroen trekt meteen alle aandacht naar zich...
23 april 2018
Het Feed Design Lab wil de diervoedersector vernieuwen en verduurzamen en het lab is een leer- én proeffabriek in een. HAS Hogeschool is een van de founding fathers va...
12 april 2018
HAS-Alumnus Voedingsmiddelentechnologie Kitty Smeeten startte haar eigen bedrijf induurzame chocolade: Hands Off My Chocolate.
08 maart 2018
Als je afgelopen jaar bij het biologielab in de kas van HAS Hogeschool binnenliep, was er een grote kans dat je hem tegenkwam. Bioloog Anas Shoureh uit Syrië had namel...
26 februari 2018
2 orkanen waarvan er een tot de zwaarste ooit in de Atlantische oceaan behoort. En vervolgens zomaar ineens oog in oog staan met het koningspaar en een presentatie aan...
20 februari 2018
Peter heeft samen met zijn 2 broers een rozenkwekerij in Ethiopië. De kassen in Nederland verhuren ze. Wel gebruiken ze nog een loods voor het logistieke proces en daa...
19 februari 2018
HAS Hogeschooldocent Voedingsmiddelentechnologie Thieu Gubbels blikt terug op 40 jaar dienstverband.
10 november 2017
Lizanne van Bladel vindt het leuk mensen te verwennen met gezond eten. Toen tijdens haar afstudeertraject Topklas Ondernemen de mogelijkheid voorbij kwam het restauran...
16 oktober 2017
Het is rustig op de parkeerplaats van Royal Cosun Biobased Products in Roosendaal. Het bedrijf van Cosun zit op de derde verdieping van een kantoorgebouw naast het nat...
19 juni 2017
Sinds 1 mei 2016 is Lenny van Erp lector van het lectoraat Precision Livestock Farming bij de HAS Hogeschool. Met een brede lach, twinkelende ogen en vol enthousiasme...
24 april 2017