Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

De praktijkgerichte cursus Bakkerijtechnologie start in september

  1. HAS Organisatie
  2. Actualiteit
  3. Nieuws
  4. De praktijkgerichte cursus Bakkerijtechnologie start in september

In september start de cursus Bakkerijtechnologie aan HAS Hogeschool in Den Bosch. Een cursus waarbij de praktijkgerichte doorvertaling naar het werkveld centraal staat. Waar jij in je werk mee bezig bent, leer je in deze cursus naar een hoger niveau te tillen. Die praktijkgerichtheid zie je bijvoorbeeld terug in de toetsing; geen theoretisch examen maar een verdiepende praktijkopdracht naar keuze. Zo koppelen we theorie aan jouw eigen werksituatie.

Als ambitieuze professional leer je tijdens deze cursus Bakkerijtechnologie alles over de eigenschappen van grond- en hulpstoffen, processing en de feitelijke bereiding. Waarom leidt een bepaalde combinatie van ingrediënten tot een smakelijk resultaat? Ontdek de technologisch achtergrond van de bakkerij, met andere woorden brood, banket en zoetwaren tijdens deze cursus. Ontwikkel aan de hand van deze kennis je eigen stijl.

De cursus Bakkerijtechnologie is interessant voor iedereen die dagelijks met Brood, Banket en Zoetwaren te maken heeft en wil groeien in het vak.

“Het is een interessante cursus en een hele goede investering in mijzelf! Omdat ik zelf aan deze cursus begonnen ben en niet vanuit mijn werk hieraan begonnen was, was het voor mij dé avond in de week om naar uit te kijken. De docenten zijn heel enthousiast en vullen elkaar goed aan tijdens de cursusavonden. Hoewel ik in de banket werk, vind ik de theorie van het broodproces het meest interessant, omdat er zoveel bij komt kijken. Er is zoveel interactie gaande in een brooddeeg, dat het bakken van een goed brood veel meer een uitdaging is dan het bakken van een goede cake. Maar waar ik het meeste baat bij heb voor mijn werk, is dat ik door het volgen van de gehele cursus nu een set 'gereedschap' heb waarmee ik kan gaan uitvinden waarom en hoe een bepaald product is mislukt, en hoe ik een bepaald proces zou kunnen verbeteren. Dit vind ik persoonlijk het meest waardevol, en is iets wat ik mijn hele werkzame leven kan meenemen.”

Cursist Kathleen Termorshuizen in studiejaar 2021-2022

Voor deze cursus kun je €1000 subsidie in de vorm van het STAP-budget aanvragen. De cursus Bakkerijtechnologie start in september bij HAS Hogeschool Den Bosch. Klik hier voor meer informatie over de cursus.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de sector en HAS Hogeschool activiteiten?

Ook verder ontwikkelen? Zet bij ons de stap!

Deel deze pagina