Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Informatie over HAS Hogeschool en het coronavirus

Corona virus
  1. HAS Organisatie
  2. Actualiteit
  3. Nieuws
  4. Informatie over HAS Hogeschool en het coronavirus

*Laatste update 24 juni 2021* Op deze pagina vind je informatie over HAS Hogeschool en het coronavirus.

Op 18 juni heeft het kabinet verdere versoepelingen aangekondigd die ook voor het hoger onderwijs positieve impact hebben.

Per 26 juni is de mondkapjesplicht losgelaten. Dat betekent dat medewerkers, studenten, cursisten en bezoekers vanaf 28 juni HAS hogeschool weer mogen betreden zonder mondkapje. Dit geldt niet voor situaties waarbij de 1,5 meter niet kan worden aangehouden. Denk hierbij aan praktijkonderwijs en in de liften. De 1,5 meterregel zal tot zeker half augustus in acht blijven.

Het zelftesten blijft in deze fase én na de zomer nog steeds cruciaal. Wij adviseren medewerkers, studenten en cursisten minimaal tweemaal per week een preventieve zelftest te doen, juist als je geen klachten hebt. Dat helpt bij het (eerder) signaleren van een besmetting, waardoor voorkomen wordt dat het virus ongemerkt verder wordt verspreid.

Half augustus besluit het kabinet of de 1,5 meter los kan worden gelaten. Dit is onder meer afhankelijk van de besmettingscijfers, de ontwikkeling van mutaties van het virus en de actuele beschermingsgraad van de bevolking. HAS Hogeschool bereidt zich hierop voor door uit te gaan van zowel fysieke als online lessen. Daar waar mogelijk zullen we zoveel mogelijk fysiek onderwijs verzorgen. Indien noodzakelijk schalen we fysiek onderwijs af naar meer online les. Wij volgen hierin de richtlijnen van de overheid.

Voor bedrijfsopleidingen, cursussen en workshops die bij de opdrachtgever zelf worden gegeven, volgen we de maatregelen zoals die gelden bij de opdrachtgever.

Alle medewerkers, studenten en cursisten worden persoonlijk op de hoogte gehouden over de meest actuele situatie.

Houd de berichtgeving op deze pagina nauwkeurig in de gaten. Hier plaatsen we updates, zodra er sprake is van nieuwe ontwikkelingen of besluiten.

HAS Hogeschool en coronarichtlijnen

Voor HAS Hogeschool is de gezondheid van studenten, cursisten, medewerkers en bezoekers heel belangrijk. Daarom volgen we de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet. De richtlijnen en adviezen van het RIVM, de GGD, het Ministerie van Binnenlandse Zaken en het Ministerie van Buitenlandse Zaken zijn daarbij leidend. Een team van mensen uit alle gelederen van onze hogeschool monitort de situatie continu. We zijn voorbereid op verschillende scenario’s zodat we juist kunnen handelen als we instructies ontvangen die daarom vragen.

Met het protocol 'Verantwoord werken en studeren op de HAS' scheppen we ruimte voor een veilig samenzijn op de HAS. Studenten, medewerkers, cursisten en bezoekers worden dringend verzocht zich te houden aan de maatregelen en aanwijzingen in dit protocol.

Onze medewerkers en studenten informeren wij via onze gebruikelijke lijnen en een speciale pagina op intranet. Deze pagina wordt steeds vernieuwd zodra er nieuwe feiten bekend worden.

Voor algemene informatie over het coronavirus verwijzen we je naar de website van het RIVM.

Het is ook mogelijk om vragen over het coronavirus te stellen op het speciale landelijke telefoonnummer 0800-1351.

Meer weten?