Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Informatie over HAS Hogeschool en het coronavirus

Corona virus
  1. HAS Organisatie
  2. Actualiteit
  3. Nieuws
  4. Informatie over HAS Hogeschool en het coronavirus

*Laatste update 16 september 2021* Op deze pagina vind je informatie over HAS Hogeschool en het coronavirus.

Dinsdag 14 september heeft het kabinet verdere versoepelingen aangekondigd met ingang van zaterdag 25 september waaronder het loslaten van de 1,5 metermaatregel, de mondkapjesplicht en de maximale groepsgrootte in het onderwijs. Als HAS volgen wij de landelijke richtlijnen. Dat betekent dat studenten weer meer welkom zijn in onze gebouwen, wij de aangepaste routing en inrichting binnen onze gebouwen gaan loslaten en we in principe weer alle bedrijfsopleidingen op locatie kunnen aanbieden. Thuiswerken blijft de norm, tenzij het werk vraagt dat medewerkers op school aanwezig bent. Daarmee zetten we weer een stap op weg naar het ‘nieuwe normaal’. Daar zijn we heel blij mee. Tegelijkertijd realiseren wij ons heel goed dat het virus nog steeds aanwezig is en dat dit ook zorgen met zich meebrengt over veilig en gezond werken op de HAS.

Veilig en gezond werken op de HAS

Aan de basis van veilig en gezond werken, staat de gezamenlijke verantwoordelijkheid van alle medewerkers, studenten en cursisten binnen de HAS om de basishygiëne-maatregelen in acht te nemen; nies/hoest in je ellenboog, was je handen regelmatig, geef elkaar de ruimte en maak gebruik van de beschikbare hygiënezuilen. Op dagelijkse basis is er schoonmaak van lokalen, werkplekken, algemene ruimten en toiletten en zijn er nalooprondes voor reiniging van contactoppervlakken.

We vragen medewerkers en studenten 2 keer per week een preventieve zelftest te doen, juist als ze geen klachten hebben en ook als ze volledig gevaccineerd zijn. Ook onder cursisten stimuleren we het zelftesten. Dit helpt bij het (eerder) signaleren van een besmetting, waardoor voorkomen wordt dat het virus ongemerkt verder wordt verspreid.

Alle medewerkers, studenten en cursisten worden persoonlijk op de hoogte gehouden over de meest actuele situatie.

Houd de berichtgeving op deze pagina nauwkeurig in de gaten. Hier plaatsen we updates, zodra er sprake is van nieuwe ontwikkelingen of besluiten.

HAS Hogeschool en coronarichtlijnen

Voor HAS Hogeschool is de gezondheid van studenten, cursisten, medewerkers en bezoekers heel belangrijk. Daarom volgen we de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet. De richtlijnen en adviezen van het RIVM, de GGD, het Ministerie van Binnenlandse Zaken en het Ministerie van Buitenlandse Zaken zijn daarbij leidend. Een team van mensen uit alle gelederen van onze hogeschool monitort de situatie continu. We zijn voorbereid op verschillende scenario’s zodat we juist kunnen handelen als we instructies ontvangen die daarom vragen.

Met het protocol 'Verantwoord werken en studeren op de HAS' scheppen we ruimte voor een veilig samenzijn op de HAS. Studenten, medewerkers, cursisten en bezoekers worden dringend verzocht zich te houden aan de maatregelen en aanwijzingen in dit protocol.

Onze medewerkers en studenten informeren wij via onze gebruikelijke lijnen en een speciale pagina op intranet. Deze pagina wordt steeds vernieuwd zodra er nieuwe feiten bekend worden.

Voor algemene informatie over het coronavirus verwijzen we je naar de website van het RIVM.

Het is ook mogelijk om vragen over het coronavirus te stellen op het speciale landelijke telefoonnummer 0800-1351.

Meer weten?