Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Pers

Pers met microfoon en noteblok

HAS Hogeschool is een middelgrote hogeschool gericht op agro, food en leefomgeving met 2 vestigingen in Den Bosch en Venlo. Er zijn 450 medewerkers werkzaam. Bij HAS Hogeschool studeren ongeveer 3700 voltijdstudenten aan 13 hbo-opleidingen inclusief een speciaal afstudeerprogramma voor ondernemerschap. Daarnaast volgen jaarlijks ruim 500 cursisten bij ons verschillende bedrijfsopleidingen en in-companytrainingen.

Als expertisecentrum richten we ons op onderzoek, advies en productontwikkeling, zowel in Nederland als daarbuiten. Dagelijks werken 14 lectoren en zo’n 50 docent-onderzoekers samen met studenten, docenten en professionals uit het werkveld aan praktijkgerichte onderzoeksprogramma’s. We committeren ons actief aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.

Actualiteit

Bekijk voor voorbeelden van het praktijkgericht onderzoek van HAS Hogeschool onze pagina met showcases.
Of lees de meest recente nieuwsberichten, interviews en blogs.

 • HAS Hogeschool participeert in virtuele handelsmissie Zuidoost-Azië

  Als HAS Hogeschool nemen we normaal gesproken regelmatig deel aan internationale handelsmissies om te ontdekken welke kansen er in het buitenland liggen voor ons als kennisinstelling. Door de reisbeperkingen kan dit nu niet, maar recent namen we deel aan een mooi alternatief: een virtuele handelsmissie georganiseerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.
  Virtuele Handelsmissie HAS

  Lees meer

 • HAS Hogeschool penvoerder van eerste Nederlandse transdisciplinaire consortium dat werkt aan transitie voedselsysteem als geheel

  Onder de vlag van de Nationale Wetenschapsagenda start een breed consortium van 30 wetenschappers uit het wo en hbo samen met een groot aantal bedrijven, NGO’s en innovatieve netwerken met het driejarige programma ‘Transitie naar een duurzaam voedselsysteem’. Het is het eerste transdisciplinaire consortium in Nederland dat aan de transitie van het voedselsysteem als geheel gaat werken.
  Kleine bakjes met verschillende soorten etenswaren

  Lees meer

 • Studenten onderzoeken mogelijkheid oester- en kreeftenkweek bij Waterschans Bergen op Zoom

  Onlangs is de Waterschans van Bergen op Zoom, gelegen aan de oude havenmonding en onderdeel van de West-Brabantse waterlinie, helemaal opgeknapt. Bij de werkzaamheden werd een oude oesterput ontdekt. 4 studenten van HAS Hogeschool die de minor Eating Animals volgden, zochten uit of het eventueel mogelijk is in het gebied weer oesters en kreeften te houden.
  Waterschans

  Lees meer

 • Opleidingscoördinator Kelly Neessen blikt terug op 1 jaar Healthy Living

  De opleiding Healthy Living van HAS Hogeschool in Venlo bestaat 1 jaar. Net als vorig jaar is de opleiding ook dit studiejaar weer met een volle klas gestart: 35 studenten. Met opleidingscoördinator Kelly Neessen kijken we terug op een veelbewogen jaar dat in het teken stond van het invoeren van een nieuw onderwijsprincipe: programmatisch leren.
  Posters over gezond eten

  Lees meer

 • Marjo Baeten is de nieuwe coördinator van HAS International Projects

  Zeven jaar geleden werd binnen HAS Hogeschool HAS International Projects (HIP) in het leven geroepen als centraal coördinatiepunt voor internationale projecten. Inmiddels is er een mooi portfolio opgebouwd en is het tijd voor verdere doorontwikkeling. Marjo Baeten is de nieuwe coördinator van HIP en vertelt erover.
  Handen houden aardbol vast

  Lees meer