Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Pers

Pers met microfoon en noteblok

HAS Hogeschool is een middelgrote hogeschool gericht op agro, food en leefomgeving met 2 vestigingen in Den Bosch en Venlo. Er zijn 550 medewerkers werkzaam. Bij HAS Hogeschool studeren ongeveer 3800 voltijdstudenten aan 18 hbo-studies inclusief een speciaal afstudeerprogramma voor ondernemerschap. Daarnaast volgen jaarlijks ruim 500 cursisten bij ons verschillende bedrijfsopleidingen en in-companytrainingen.

Als expertisecentrum richten we ons op onderzoek, advies en productontwikkeling, zowel in Nederland als daarbuiten. Dagelijks werken 13 lectoren en zo’n 50 docent-onderzoekers samen met studenten, docenten en professionals uit het werkveld aan praktijkgerichte onderzoeksprogramma’s. We committeren ons actief aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.

Actualiteit

Bekijk voor voorbeelden van het praktijkgericht onderzoek van HAS Hogeschool onze pagina met showcases of lees de meest recente nieuwsberichten, interviews en blogs.

 • Dick Bais over de cursus Packaging Projectmanager

  Het verpakken van producten en de begeleiding van het verpakkingsproces hebben een nog prominentere rol in de gehele keten van een product gekregen. Dick Bais van GetPact vertelt hoe dit leidde tot een samenwerking met HAS Hogeschool en de cursus Packaging Projectmanager.
  Brainstormsessie ontwerp verpakking - Cursus Pachaging projectmanager

  Lees meer

 • Student Geert Offenberg ontwerpt interactieve kaarten voor het inzichtelijk maken van projecten

  Visualiseren waar ter wereld HAS Hogeschool actief is als het gaat om internationale projecten en tevens informatie geven over de projecten zelf. Dat was de wens van het team HAS International Projects (HIP) toen zij Geert Offenberg – student Applied Geo-Information Science - vroegen voor hen een interactieve kaart te ontwerpen. Die wens kwam uit en de kaart werd zo goed ontvangen, dat er inmiddels ook een tweede is die een overzicht geeft van HAS-projecten in de regio Zuidwestelijke Delta.

  Lees meer

 • HAS Hogeschool benoemt Rob Bakker tot lector Voedselproductie in een Circulaire Economie

  Rob Bakker is sinds 1 september 2021 lector van het nieuwe lectoraat Voedselproductie in een Circulaire Economie bij HAS Hogeschool. Het lectoraat vormt een van de drie lectoraten die door het ministerie van LNV worden gefinancierd om de transitie naar kringlooplandbouw te versnellen. Het nieuwe lectoraat leidt tot een herijking en uitbreiding van het lectoraat Duurzaam Produceren in de Agrifoodsector.

  Lees meer

 • HAS Hogeschool gaat intensief samenwerken met Van Oers Agro, CZAV en Rabobank in de leergang Ondernemen in de akkerbouw in 2030

  De akkerbouw staat voor grote uitdagingen: hoe werken we aan kringlooplandbouw? Kunnen we innoveren in bodem & water, productie, afzet of verwerking? Hoe vinden en binden we mogelijke samenwerkingspartners? Hoe past het bedrijf in nieuwe leveranciers-relaties, in een regionale en (inter)nationale context? En hoe beheers je risico’s op het bedrijf door bijvoorbeeld schade door klimaat(verandering)?

  Lees meer

 • HAS Hogeschool start eerste Brabantse Hbo Voedselverspillingschallenge

  HAS Hogeschool start op 14 september 2021 in samenwerking met de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling en de Rabobank de eerste Brabantse Hbo Voedselverspillingschallenge. Het doel? Zoveel mogelijk studenten en bedrijven in Brabant bewust maken van hoeveel voedsel er nodeloos verspild wordt. Dit draagt positief bij aan het halen van Sustainable Development Goal 12.3 van de Verenigde Naties: vóór 2030 50% minder voedsel verspillen.

  Lees meer

 • HAS Hogeschool vindt in Berkhout Varkens derde praktijkleerbedrijf

  HAS Hogeschool was voor haar studenten al enige tijd op zoek naar een bedrijf in de varkenshouderij waar studenten op studiebezoek kunnen gaan en praktijkonderzoek kunnen doen. Berkhout Varkens, het bedrijf van de familie van den Berkmortel in Sint-Oedenrode, heeft aangegeven deze rol graag op te pakken. Zij ziet het grote belang voor de sector van goede opleidingen Veehouderij in Nederland en ondersteunt de HAS en haar studenten graag.

  Lees meer

Deel deze pagina