Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Missie en visie

Man met verrekijker staand op stapel boeken

Werk aan de wereld

De aarde is er al 4,6 miljard jaar. Wij zijn er nog maar net. Maar, onze invloed is groot. We kunnen ons niet voorstellen hoe de aarde er over 10.000 jaar uitziet. We kunnen ons wél voorstellen wat voor wereld we door willen geven aan ons kinderen, aan onze kleinkinderen. Wat mooier kan, wat beter kan, wat slimmer kan.

Al ruim 70 jaar zijn we bij HAS Hogeschool bezig met die wereld van morgen. Lokaal en globaal. Waar ligt de ideale balans tussen mens, natuur en economie? Hoe zorgen we voor voldoende goed en gezond voedsel voor iedereen? Hoe creëren we een vitale leefomgeving?

Bij HAS Hogeschool zijn onderwijs, kennistransfer en onderzoek gericht op de dagelijkse praktijk, het echte leven. Kennis en ervaring van HAS-docenten en professionals uit het werkveld komen samen met de frisse blik van onze studenten. Zo werken we samen aan oplossingen voor kleine en grote vraagstukken op het gebied van agro, food en leefomgeving.

De wereld van de HAS is groot. Maar, in het midden staan altijd onze studenten en cursisten. Open minded, nieuwsgierig en scherp. Echte HAS’ers. Klaar om aan te pakken.

Deel deze pagina