Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

AgriFood Capital

Boerderij in akkerbouw veld

Noordoost-Brabant is AgriFood Capital, dé topregio in agrifood. Wij zijn de makers van het voedsel van vandaag en morgen. Samen werken we aan de slimste en duurzaamste voedselketens.

Van boer tot bord

Van Noordoost-Brabant de topregio in agrifood maken. Dát is de missie van AgriFood Capital voor 2020. In AgriFood Capital werken overheden, kennisinstellingen en bedrijfsleven samen aan een gezonde toekomst van de regio.


Waarom Noordoost-Brabant?

Omdat we een unieke regio zijn wanneer het om voedsel gaat. Nergens anders is de agrifood keten zó compleet en van zo’n hoogwaardige kwaliteit als hier. Van boer tot bord, we hebben alles in huis. Gezamenlijk staan we voor een lange traditie in agrifood: de mensen in deze regio maken het verschil.


De agrifood sector is de belangrijkste motor van de regionale economie met zo’n 7.000 bedrijven die ons voedsel en de voedselsystemen creëren voor de huidige en toekomstige generaties. Samen goed voor ruim 52.000 banen. Dat werpt zijn vruchten af. Het bruto regionaal product is tot 26,2 miljard euro gegroeid. Bekijk ook de AgriFood Capital Monitor voor meer informatie.

Maar er zijn nog volop uitdagingen om aan te pakken. Doet u mee?

Deel deze pagina