Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

HAS Zuidwestelijke Delta

vergezicht van een meer met riet en mooie lucht

HAS Hogeschool wil haar positie in de Zuidwestelijke Delta versterken. De versterking vindt uiteraard plaats op het gebied van agro, food en leefomgeving in de regio. Ontwikkeling in de regio staat centraal voor deze 3 sectoren. Om de versterking vorm te geven is in 2014 door HAS Hogeschool een verkenning gestart met het bedrijfsleven en overheden. Deze verkenning heeft een vervolg gekregen in de 1ste helft van 2015. Nu zijn we volop in gesprek met onze partners om de beweging richting deze regio concreet invulling te geven.

Dit heeft allemaal geleid tot nadere inkleuring van ontwikkelingen in de regio. Zowel de economische ontwikkelagenda in de regio als de gewenste ontwikkeling van kennis- en onderwijsinstellingen zijn op dit moment in volle gang in de Zuidwestelijke Delta.

Intensieve samenwerking met het werkveld

HAS Hogeschool werkt intensief samen met bedrijven en overheden in de regio Zuidwestelijke Delta. Samenwerkingen vindt altijd plaats samen met studenten. Voorbeelden van samenwerkingsmogelijkheden zijn:

  • Beroepsopdrachten (afstudeeropdrachten van studenten)
  • Stages
  • Minors (verbreding of verdieping van kennis van onze studenten)
  • Excursies

Kernthema's

HAS Zuidwestelijke Delta werkt vanuit een aantal kernthema’s:

  • Food/keten en consument
  • Biobased economy
  • Bodem & water
  • Hightech agro
  • Ondernemerschap

Locatie

HAS Hogeschool werkt in de Zuidwestelijke Delta vanuit het open innovatie- en expertisecentrum Delta Agrifood Business in Bergen op Zoom.

Marjet Overmars

Managementassistent ontwikkeling Zuidwestelijke Delta & HAS International Projects


E: M.Overmars@has.nl

T: +31 888 903 883

avatar vrouw

Over HAS in de Zuidwestelijke Delta

  • Het Green Proteïn Excellence Center (GPEC) ondersteunt bedrijven in de plantaardige eiwittransitie

    HAS Hogeschool is sinds afgelopen najaar samenwerkingspartner van het Green Proteïn Excellence Center (GPEC). Het GPEC is een open innovatieplatform gericht op de plantaardige eiwittransitie en gevestigd in West-Brabant. Aanjager van het platform is Royal Cosun, andere partners zijn The Protein Brewery, BioscienZ en de Rabobank. De afgelopen maanden deden 2 studenten Voedings-middelentechnologie en Food Innovation vanuit het GPEC onderzoek naar de fermentatie van plantaardige grondstoffen.

    Lees meer

  • Studenten zetten teeltregistratiesysteem op voor duurzaam akkerbouwbedrijf BI-JOVIRA

    Het akkerbouwbedrijf BI-JOVIRA uit Ooltgensplaat in de Zuidwestelijke Delta wil in 2022 één van de duurzaamste vollegrondsgroentebedrijven van Nederland zijn. 4 studenten van HAS Hogeschool bogen zich de afgelopen maanden voor hun afstudeeropdracht over de uitdagingen die deze omschakeling met zich meebrengt. Ze zetten een teeltregistratiesysteem op en gaven daarnaast advies over mogelijke afzetkanalen voor het bedrijf binnen de korte keten.

    Lees meer

  • 3D Food Printing geeft mensen met kauw- en slikproblemen hun eetlust terug

    De afgelopen maanden deed HAS Hogeschool met enkele andere partijen gezamenlijk praktijkonderzoek met 3D geprint voedsel gericht op het verbeteren van de eetbeleving van dysfagie-patiënten. Op donderdag 24 juni vertellen de partners erover tijdens een bijeenkomst bij het Delta Agrifood Business in Bergen op Zoom.
    Vrouw eet 3D geprint eten

    Lees meer

  • Delta Agrifood Business opent Kennisloket voor vragen over agrofood & innovatie

    Delta Agrifood Business (DAB) heeft in samenwerking met Curio, HAS Hogeschool, REWIN en aangesloten bedrijven een Kennisloket geopend. Bedrijven, startups, studenten, medewerkers van onderwijsinstellingen en andere belangstellenden kunnen hier vanaf nu terecht met allerlei vragen gericht op innovatie in de agrofoodsector.
    Delta AgriFood Business gebouw buitenzijde

    Lees meer

  • Studenten onderzoeken mogelijkheid oester- en kreeftenkweek bij Waterschans Bergen op Zoom

    Onlangs is de Waterschans van Bergen op Zoom, gelegen aan de oude havenmonding en onderdeel van de West-Brabantse waterlinie, helemaal opgeknapt. Bij de werkzaamheden werd een oude oesterput ontdekt. 4 studenten van HAS Hogeschool die de minor Eating Animals volgden, zochten uit of het eventueel mogelijk is in het gebied weer oesters en kreeften te houden.
    Waterschans

    Lees meer

  • Student Jurre Willems doet vervangende stageopdracht voor Farmpack

    HAS Hogeschool doet er alles aan om ervoor te zorgen dat studenten tijdens de coronacrisis zo min mogelijk studievertraging oplopen. Zo werken veel studenten die hun stage moesten afbreken of helemaal niet konden gaan nu aan vervangende opdrachten. Jurre Willems, student Milieukunde, is een van hen. Hij brengt voor het bedrijf Farmpack in kaart of bepaalde afvalstromen te verwaarden zijn.
    Man en vrouw met maiskolven in hand

    Lees meer

  • Studenten onderzoeken in Zuidwestelijke Delta organisch mestgebruik akkerbouwers

    HAS Hogeschool werkt nauw samen met verschillende partners in de Zuidwestelijke Delta. CZAV is er daar een van. Vorig jaar onderzochten 2 studenten Tuinbouw en Akkerbouw voor hun beroepsopdracht wat de mogelijkheden voor CZAV zijn om het bedrijfsrendement voor akkerbouwers in het zuidwestelijk kleigebied te verhogen met behulp van verschillende soorten organische mest.
    Handen met meststof

    Lees meer

  • Interview: Het team HAS Zuidwestelijke Delta is compleet en staat in de startblokken

    De Bossche Bol, de Limburgse Vlaai en nu ook de Bergse Puddingkoek. Het team dat de derde- en vierdejaars activiteiten van HAS Hogeschool in de Zuidwestelijke Delta verder gaat ontplooien is compleet en staat in de startblokken om de positie van de HAS in West-Brabant en Zeeland te versterken en stappen te zetten op de kernthema’s Food/Keten en consument, Biobased economy, Bodem & water, Hightech agro en Ondernemerschap.
    zuid westelijke delta

    Lees meer